Ugrás a fő tartalomra

Dunaújváros, Római krt. 51/A


+36 (25) 743 - 136

Széchenyi 2020

Hírek


2022. jún. 24.

  Betekintés a szakmák világába

  A DSZC nyári táboráról a Dunaújvárosi Hírlapban: „Melyik áll hozzád közelebb? A bábkészítés vagy a csőszerelés, a hotel vagy a műhely világa, a kétkezi feladatok vagy elméd csillogtatása, csapatban vagy egyénileg szeretsz alkotni? Gazdag nyári program, élvezetes önmegismerés.„

  Betekintés a szakmák világába

  Az általános iskola utáni útirány kiválasztásához segítséget nyújtó nyári tábort szervezett a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara a Dunaújvárosi Szakképzési Centrummal, annak intézményeivel és a Digitális Közösségi Alkotóműhellyel együttműködve, a tavalyi érdeklődés, pozitív visszajelzések alapján már két turnusban. A helyszínt a Digitális Közösségi Alkotóműhely biztosítja, színvonalas infrastruktúrájával, eszközparkjával. Ezen a héten, az első turnusban huszonegy hatodik és hetedik osztályt végzett gyermek vesz részt a Szakmázz velünk! elnevezésű táborban.

  A tábor meghívóit a helyi és városkörnyéki általános iskolák osztályfőnökei adhatták át a diákjaiknak. Gyorsan betelt a tábor létszáma. Az osztályfőnökök döntését igazolja, hogy a táborozók közül alig akad, akinek formálódó képe lenne a választandó pályáról. Ugyanakkor nagyon érdeklődőek, együttműködőek, aktívak, szívesen vesznek részt minden programban. Ebben szerepet játszhat az is, hogy a három csapatba beosztott gyerekeket állandó középiskolás kísérők segítik, motiválják. Jól megértik egymást. 
  Minden nap iskolapszichológusok által tartott önismereti foglalkozással kezdődik. Ijesztően hangzik? A táborozók nagyon szeretik. Teszteket írnak, beszélgetnek, és az iskolapszichológusok a többi napi feladat során is figyelik őket. Mindez nagyban segítheti a gyerekek önismeretének fejlődését, pályaorientációra hangolódását. 

  Az egyes napokon egy-egy helyi szakképző intézmény és az ott oktatott szakmák mutatkoznak be. Elsősorban élvezetes feladatokon keresztül. 
  A Hild-iskola napján kisházat készítettek, festettek, famunkákat készítettek. 
  A Dunaferr-iskoláén a fémmunkák domináltak, és különböző, logikát, térlátást igénylő csőszerelési és egyéb feladatok. A Szabolcs vezér-iskola a többi között meséket, bábkészítést hozott. A tegnap délutáni és ma délelőtti program a Lorántffy-iskoláé. Az egészségügyi ágazat biológiai kiskert készítésével, az egészséges életmód keretében gyümölcssaláta közös előállításával készül, sebkezeléssel, elsősegélynyújtással és izgalmas szimulációs játékokkal. A vegyészek hozzák érdekes kísérleteiket, például „elefántfogkrémet” készítenek. A szépészet ágazatot hajfonás, csillámtetoválás, hennafestés, karkötőkészítés képviseli. Lesz társasjáték és 3D-nyomtatás alkalmazása is. 

  A tábor csúcspontját a szerdai program jelentette (és jelenti majd a jövő héten is). Indult a Jankovich Hotel meglátogatásával. A színvonalas létesítmény minden elemével megismerkedhettek a csoportok, nagy érdeklődéssel járták végig a lobbit, a szobákat, a wellnessrészleget, az éttermet. Külön ki kell emelni az európai élvonalat képviselő eszközparkkal rendelkező konyhát, hasonlóba bejutni ritkán adatik meg egy embernek életében, hacsak nem dolgozóként. A különböző szakterületeket bemutató kísérők is nagyon szimpatikusan, informatívan látták el feladatukat. Hogy mennyire tetszett a hotellátogatás a gyerekeknek, gyorsan kiderült, hiszen a Rudas-iskola képviselői készültek az ezt követő programokkal. A turisztika területén a hotellátogatásról is esett szó. Nagy élvezettel vettek részt a szép környezetben a táborozók a gazdálkodásmenedzsment, a robotika és az informatikai terület bemutatóin, feladatain is. Délben a saját főzésű paprikás krumpli fogyott nagy sikerrel. Délután a rácalmási szigeten kis túrával egybekötött sportfeladatok várták a résztvevőket a Rudas sportágazatának szervezésében. Jövő héten a kereskedelmi iskola lesz ennek a napnak a „házigazdája”, közös főzéssel, kapcsolódó feladatokkal. A tábor sikeréhez nagy mértékben hozzájárul, hogy a szervezés és a lebonyolítás során is építkezni lehetett a városi kamara és a szakképzési centrum, valamint intézményei között évek óta sikeres együttműködésre. 

   

  A Dunaújvárosi Hírlap írása

  GALÉRIA

  Szakmázz velünk!

  290110693_5463306133720148_4844190084970731479_n.jpg
  290143225_5463306160386812_4928812839550948789_n.jpg
  290185029_5463307417053353_5619434115649886162_n.jpg

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Jutalmaztuk a szakmai versenyeken kiváló eredményt elért tanulóinkat, oktatóikat

  Jutalmaztuk a szakmai versenyeken kiváló eredményt elért tanulóinkat, oktatóikat

  A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum idén sem feledkezett meg azokról a tanulóiról és tanárairól, akik szép eredményeket értek el országos szakmai versenyeken a tanév során.

  2024. máj. 27.
  Lezárult az igazgatói pályázatok beadási időszaka

  Lezárult az igazgatói pályázatok beadási időszaka

  A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum öt iskolájában került kiírásra igazgatói pályázat, melyekre egy iskolában 2 pályázat, míg a többi négy iskolában 1-1 pályázat érkezett.

  2024. máj. 12.
  Rendkívüli felvételi eljárás

  Rendkívüli felvételi eljárás

  A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum rendkívüli felvételi eljárást hirdet a 2024/2025-ös tanévre.

  2024. máj. 2.


  KIMIKK
  DaruSínDKIKDunaújvárosi EgyetemHamburger HungáriaLiberty DunaújvárosNSZFHOrszágos MentőszolgálatSzent Pantaleon KórházVajda PapírWeishaupt
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

    Dunaújváros, Római krt. 51/A

   • Telefon: +36 (25) 743 - 136

    E-mail: titkarsag@dunaujvarosiszc.hu

    OM azonosító: 203034


   2024Dunaújvárosi Szakképzési Centrum