Ugrás a fő tartalomra

Dunaújváros, Római krt. 51/A


+36 (25) 743 - 136

Széchenyi 2020

Hírek


2022. júl. 3.

    A Rudas újra külföldön az Erasmus+ keretében

    Hosszú idő után újra külföldre készülnek a Rudas iskola tanulói és oktatói. A korábbi években a Tempus Közalapítvány által kiírt és megnyert Erasmus+ mobilitási pályázatoknak köszönhetően idén Prágába és Milánóba utazhat 18-18 diák és 2-2 fő kísérő oktató, továbbá tanári mobilitásban vesz részt 5-5 fő oktató.

    A Rudas újra külföldön az Erasmus+ keretében

    A tanulók az összefüggő nyári gyakorlat keretében tudnak 4 hetet eltölteni ágazataiknak megfelelő cégeknél sport, ügyvitel és turisztika területeken.

    A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a tanulókat tanulmányi eredményeik, nyelvtudásuk, motiváltságuk alapján választjuk ki, majd egy rövid táborozás során az iskolában tartunk számukra felkészítést közösségépítés és a célország kultúrájának megismerése céljából.

    Idén először Pocsainé Varga Veronika, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, Gloczné Behon Marianna, iskolánk szakmai és általános igazgató-helyettese valamint Matussné Füleki Hella, az intézmény projektkoordinátora előzetes látogatást tettek a két városban, melyek során a szervező cégek vezetőivel találkoztak, továbbá betekintést nyerhettek néhány gyakorlatot lebonyolító céghez is. E látogatások során sportegyesületeket, szállodákat, irodaegységeket ismerhettek meg és a tanulók leendő szálláshelyein is járva megbizonyosodtak arról, hogy a diákok a 4 hét során európai színvonalú körülmények között fogják tölteni gyakorlatukat a kinn tartózkodás ideje alatt.

    Az iskolában a korábbi évek alatt megvalósult mobilitási tevékenységek során készült képekből tablókat készítettek, amelyekre méltán lehet büszke az iskola közössége. A korábbi két milánói, két bécsi és egy barcelonai mobilitás közösségi élményeit a kiállított tablókon minden nap láthatják a rudasos diákok, pedagógusok egyaránt, ami tovább motiválja őket az Erasmus+ pályázatokban való részvételre.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Középfokú felvételi eljárás - módosítási lehetőség

    Középfokú felvételi eljárás - módosítási lehetőség

    A középfokú felvételi eljárásban 2024. április 8-10. között lesz lehetőség a jelentkezések módosítására a KIFIR rendszerben.

    2024. ápr. 7.
    Pályázati felhívás igazgató (intézményvezető) pozícióra

    Pályázati felhívás igazgató (intézményvezető) pozícióra

    A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum pályázatot hirdet öt iskolájában az igazgatói (intézményvezetői) pozíciók betöltésére.

    2024. márc. 28.
    4 tanulónk az országos szakmai versenyek döntőjében

    4 tanulónk az országos szakmai versenyek döntőjében

    A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XVII. alkalommal szervezi az országos szakmai versenyeket, melyek döntői 2024. április 24-26. között kerülnek megrendezésre Budapesten, a Hungexpo területén.

    2024. márc. 24.


    KIMIKK
    DaruSínDKIKDunaújvárosi EgyetemHamburger HungáriaLiberty DunaújvárosNSZFHOrszágos MentőszolgálatSzent Pantaleon KórházVajda PapírWeishaupt
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

        Dunaújváros, Római krt. 51/A

      • Telefon: +36 (25) 743 - 136

        E-mail: titkarsag@dunaujvarosiszc.hu

        OM azonosító: 203034


      2024Dunaújvárosi Szakképzési Centrum