Oldalsáv

Dunaújvárosi SZC Hild József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája

Adatok

Cím: 2400 Dunaújváros, Bercsényi Miklós utca 8.

E-mail cím: hild@hild-dunaujv.sulinet.hu

Telefon: +36 (25) 400 529

Weblap: http://www.hildiskola.hu/

 

Szakterületek

 1. Építőipar: magasépítő technikus, faipari technikus
 2. Építészet: ács, festő, mázoló és tapétázó, kőműves, burkoló
 3. Faipar: asztalos
 4. Kereskedelem, marketing üzleti adminisztráció: élelmiszer- vegyi áru eladó

 

Az iskola bemutatása

Az iskola a centrum egyik legrégebbi iskolája, elsősorban építőipari és faipari szakmákban elégíti ki a régió szakemberigényét. Képzési struktúrájában megtalálható a technikus és a szakiskolai képzés egyaránt, de az iskola feladatának tekinti az egyéni bánásmódot, odafigyelést igénylő tanulók szakmához juttatását egyaránt (speciális szakiskola, HÍD-program), melyben képzett gyógypedagógusok segítenek A gyakorlati képzés hátterét az iskola korszerű tanműhelye biztosítja.

Szakgimnázium (4+1 év)

 • Az új jogszabályi keretek között lényeges, hogy a 4 év alatt az érettségi mellett szakmát is kapnak a tanulók (pl.: digitális műszaki rajzoló, vagy bútoripari gyártás szervező). Ezután dönthetnek arról, hogy a felsőoktatásba kapcsolódnak, vagy maradnak az intézményben és 1 év alatt technikusok lesznek.
 • Ezt a képzési formát szívesen választják sportolók, akik nagy segítséget kapnak tanáraiktól, hogy összeegyeztessék az élsportot a tanulással. Nekik különösen fontos, hogy az érettségivel együtt szakmát is kapnak.
 • A lányok is előszeretettel jönnek ide, hiszen ez jó alap az érettségi megszerzése utáni terveikhez (építész, lakberendező, stb.).
 • A jövő tanévtől a magasépítő- technikus képzés már csak egy éves lesz. A végzettség középvezetői (koordinációs, szervező, irányító, ellenőrző) tevékenységek vagy műszaki rajzolói feladatok ellátására alkalmas. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy a műszaki felsőoktatás irányába is rendkívül jó alapokat biztosít.

Tagozatkód 3001: Építőipar (Magasépítőtechnikus)

 

 

Szakközépiskola (3+2 év)

 • A 3 éves képzés keretében az építészet szakmacsoportban ács, festő, mázoló, tapétázó, kőműves és hidegburkoló szakmát lehet választani, míg a faipari szakmacsoportban asztalos képzés folyik.
 • A nyolcadik osztály elvégzése után jelentkezhetnek ide a tanulók. A képzés a gyakorlati ismeretekre helyezi a hangsúlyt, de az általános műveltséget megalapozó ismeretek is szerepet kapnak a szakmák tükrében. Az első évfolyamon a gyakorlati képzés az iskola tanműhelyében zajlik.
 • Az utolsó két évfolyamon lehetőség van tanulószerződéssel üzemi képzőhelyen teljesíteni a gyakorlatot. A tanulmányi eredményektől függően, a kiemelt szakmákban tanulmányi ösztöndíjban részesülnek a tanulók, valamint az utolsó két évfolyamon külső képzőhely is további ösztöndíjat biztosít.
 • Azoknak a fiataloknak, akik a szakképesítő bizonyítvány megszerzése után érettségit szeretnének, 2 év alatt lehetőségük nyílik erre nálunk. Természetesen a képzés nyitott, így bármely szakmával rendelkező fiatal bekapcsolódhat.
 • Tagozatkód 3002: Ács
 • Tagozatkód 3003: Asztalos
 • Tagozatkód 3004: Festő,mázoló,tapétázó
 • Tagozatkód 3005: Kőműves
 • Tagozatkód 3006: Burkoló

Szakiskola (1+2 év)

 • A sajátos nevelési igényű tanulók gyógypedagógusok segítségével jutnak rész-szakképesítéshez (élelmiszer- vegyi áru eladó, vendéglátó eladó, számítógépes adatrögzítő). Az utolsó évben gyakorlat szempontjából lehetőségük nyílik tanulószerződéssel gazdálkodó szervezetekhez kerülni. A kiemelt szakmákban tanulmányi ösztöndíjban részesülnek a tanulók.

  • Tagozatkód 3007: Élelmiszer-, vegyi áru eladó
  • Tagozatkód 3008: Számítógépes adatrögzítő 

HÍD program (2 év)

A Szakképzési Hídprogram segítséget nyújt a tanulóknak a középfokú nevelés-oktatásba, szakképzésbe való bekapcsolódáshoz vagy a munkába álláshoz, valamint az önálló életkezdéshez szükséges ismeretek megszerzéséhez.

A Hídprogramban nyújtott nevelés-oktatás, tanulásra motivál, fejleszti az egyes szakmák sikeres elsajátításához szükséges készségeket, szakmacsoporton belüli pályaorientációs feladatokat lát el, rész-szakképesítésre készíthet fel. (élelmiszer-, vegyi áru eladó, szobafestő, famegmunkáló). Célcsoport: a tanköteles korú tanulók, akik alapfokú iskolai végzettséggel nem rendelkeznek, betöltötték a 15. életévüket, s legalább hat általános iskolai évfolyamot sikeresen elvégeztek.

 

 

Képzések

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu

Akadálymentesítési nyilatkozat