Oldalsáv

Tagintézményeink

Általános küldetés

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum hét tagintézményből álló, többcélú köznevelési intézmény. Munkánk során a szakmai képzés mellett nagy hangsúlyt fektetünk a személyiségfejlesztésre is. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok felvérteződjenek mindazon kompetenciákkal, amelyek szükségesek a munka világában, az életben való érvényesüléshez. Ennek érdekében korszerű szakmai elméleti és gyakorlati ismeretek mellett hangsúlyt fektetünk az idegen nyelvi, informatikai és vállalkozási ismeretek elsajátítására, illetve a duális képzés kiszélesítésére.

Gazdasági, szakképzési adottságok

Dunaújváros kiváló adottságokkal rendelkezik közlekedési és infrastrukturális szempontból: 3 megye (Fejér, Tolna, Bács-Kiskun) határán, az M6-os és M8-as autópályák mellett, a Duna partján található. A gyorsforgalmi utak, a dunai híd és a folyami kikötő lehetővé teszi azt, hogy a régióban gazdasági és képzési szempontból is vezető szerepet töltsön be.

A régióban számos nagyvállalat (pl. ISD Dunaferr, Hankook, Hamburger Hungária, Ferrobeton, Grabarics) és kis- és középvállalkozás működik, melyek szakemberigényét a tagintézményeinkben képezzük, igazodva a munkaerőpiaci igényekhez.

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu