34 811 04 Szakács

Iskola rendszerű képzési idő: 3 év
Következő képzés kezdése: 2018-09-03
A szakképesítéssel rendelkező képes:
napi és alkalmi étrendet, étlapot, időszakos ajánlatokat összeállítani az ételekhez a nyersanyagokat és azok mennyiségét meghatározni, felmérni a meglévő készletek mennyiségét, árut átvenni, előkészíteni és rendeltetésszerűen használni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat nyersanyagokat előkészíteni, a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazni, különféle ételeket készíteni, az elkészített ételeket melegen, illetve hidegen tartani, a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembe vételével az ételeket megtálalni, díszíteni a maradványokat, kezelni a segédszemélyzet munkáját, összehangolni, irányítani feladatait az élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelően végezni, technológiai műveletek leírásait idegen nyelven megérteni, felhasználni.
A képzést nyújtó intézmények:
Adatok
Képzés: | 34 811 04 Szakács |
Megszerezhető képesítés: | Szakképesítés |
Iskolai vagy szakmai előképzettség: | 8 általános |
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: | szükséges |
Pályaalkalmassági vizsgálat: | szükséges |
Képzés munkarendje: | Nappali |
Képzési forma: | Nappali szakközépiskolai |