Oldalsáv
Nappali szakgimnáziumi

54 811 01 Vendéglátásszervező

Iskola rendszerű képzési idő: 4 + 1 év
Következő képzés kezdése: 2018-09-03

A Vendéglátásszervező a vendéglátásban vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat ellátó szakember, aki magas szintű, korszerű szakmai és gazdálkodási ismeretekkel és továbbfejleszthető tudással rendelkezik.

A vendéglátó vállalkozások és az étkeztetési, vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtó egységek üzemeltetéséhez szükséges tervezői, vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat lát el. A vendéglátó egységekben végzi, irányítja, szervezi, ellenőrzi az árubeszerzést, a raktározást,
a termelési, az értékesítési és szolgáltatási tevékenységeket. Összeállítja a vendéglátó egység kínálatát, bemutatja, reklámozza az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot. Kapcsolatot tart, kommunikál magyar és idegen nyelven a vendégekkel, az egység üzletfeleivel és a hatóságokkal. Gondoskodik a vendéglátó egységekben a biztonsági-, munka- és tűzvédelmi, környezetvédelmi, higiénia, élelmiszerbiztonsági előírások betartásáról.

A képzést nyújtó intézmények:

Adatok

Képzés:54 811 01 Vendéglátásszervező
Szakmacsoport:Vendéglátóipar
Ágazati besorolás:XXVII. Vendéglátóipar
Megszerezhető képesítés:Szakképesítés
Iskolai vagy szakmai előképzettség:8 általános
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat:nem szükséges
Képzés munkarendje:Nappali
Képzési forma:Nappali szakgimnáziumi

Kapcsolat

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu