54 811 01 Vendéglátásszervező

Iskola rendszerű képzési idő: 4 + 1 év
Következő képzés kezdése: 2018-09-03
A vendéglátó vállalkozások és az étkeztetési, vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtó egységek üzemeltetéséhez szükséges tervezői, vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat lát el. A vendéglátó egységekben végzi, irányítja, szervezi, ellenőrzi az árubeszerzést, a raktározást,
a termelési, az értékesítési és szolgáltatási tevékenységeket. Összeállítja a vendéglátó egység kínálatát, bemutatja, reklámozza az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot. Kapcsolatot tart, kommunikál magyar és idegen nyelven a vendégekkel, az egység üzletfeleivel és a hatóságokkal. Gondoskodik a vendéglátó egységekben a biztonsági-, munka- és tűzvédelmi, környezetvédelmi, higiénia, élelmiszerbiztonsági előírások betartásáról.
A képzést nyújtó intézmények:
Adatok
Képzés: | 54 811 01 Vendéglátásszervező |
Szakmacsoport: | Vendéglátóipar |
Ágazati besorolás: | XXVII. Vendéglátóipar |
Megszerezhető képesítés: | Szakképesítés |
Iskolai vagy szakmai előképzettség: | 8 általános |
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: | szükséges |
Pályaalkalmassági vizsgálat: | nem szükséges |
Képzés munkarendje: | Nappali |
Képzési forma: | Nappali technikum |