Oldalsáv

Intézményeink

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Fejér megye hat szakképző iskolájának munkáját irányítja és fogja össze. Dunaújvárosban 5, míg Pusztaszabolcson 1 intézményünk található, melyek technikumi, szakképző, szakiskolai, speciális szakiskolai, híd-programos és kollégiumi feladatokat is ellátnak. Képzési kínálatunkban minden megtalálható, amit a régió igényel.

Régiónkban meghatározó szerepünket szeretnénk fenntartani az iskolarendszerű szakképzés valamint a felnőttképzés területén egyaránt. Ehhez biztosítjuk a magas színvonalú technikai eszközöket, jól képzett tanárokat, elkötelezett vezetőket. A nálunk végzettek szakmailag jól felkészültek, a társadalomnak beilleszkedni tudó, a változásokra nyitott, hasznos, aktív tagjai, akik meg tudnak felelni a munkaerőpiac kihívásainak.

Rendezvényeinkkel a város kulturális és szakmai életéhez kapcsolódunk, mellyel öregbítjük hírnevünket, gyarapítjuk támogatóink körét.

Intézményünk vezetősége, minden dolgozója elkötelezett a minőségi munka, a folyamatos intézményi fejlesztés, a partnerközpontú működés iránt.

 

A szakképzési centrum és környezete

Általános küldetés:

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum hét tagintézményből álló, többcélú köznevelési intézmény. Munkánk során a szakmai képzés mellett nagy hangsúlyt fektetünk a személyiségfejlesztésre is. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok felvérteződjenek mindazon kompetenciákkal, amelyek szükségesek a munka világában, az életben való érvényesüléshez. Ennek érdekében korszerű szakmai elméleti és gyakorlati ismeretek mellett hangsúlyt fektetünk az idegen nyelvi, informatikai és vállalkozási ismeretek elsajátítására, illetve a duális képzés kiszélesítésére.

 

 

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51/A
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu

Akadálymentesítési nyilatkozat