Oldalsáv

A tizenegyedik „gpsz”

2021. november 18.
A Rudas iskola közösségének fontos, hogy a pályaválasztás előtt álló diákoknak bemutassa az ágazati képzésben rejlő lehetőségeket, ízelítőt adjon az egyes szakmai képzésekből, ugyanakkor lehetőséget arra, hogy ők is bemutassák már meglévő ismereteiket.

A héten az Informatika munkaközösség tizenegyedik alkalommal rendezte meg elhunyt informatika szakos kollégánk, rendszergazdánk – Glocz Pál – emlékére a „gpsz” Informatikai Csapatversenyt.

A tavalyi online verseny után idén végre ismét személyes részvétellel tudtuk lebonyolítani rendezvényünket, amelyre – legnagyobb örömünkre – a városi és városkörnyéki általános iskolákból tíz csapat jelentkezett, hatodiktól nyolcadik osztályig.

A versenyzőknek szövegszerkesztési, táblázat-kezelési, algoritmizálási tudásukat, programozói készségeiket és általános informatikai tájékozottságukat mértük fel.

A verseny jó hangulatban telt és szoros eredményt hozott. Minden csapat kitett magáért.

 

A verseny első három helyezettje:

I. hely: Szánalom Banda (Széchenyi István Gimnázium és Kollégium, Dunaújváros csapata)

II. hely: Úgysem nyerünk (Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézet Dunaújváros csapata)

III. hely: Golden boys (Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola csapata)

 

Reméljük, a versenyzők köre a következő években tovább bővül, s informatika iránti érdeklődésük rendezvényünk által is még erősebb lesz.

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu

Akadálymentesítési nyilatkozat