Oldalsáv

Rendhagyó irodalomóra a Rudasban

2021. október 21.
Október 13-án a Rudas iskolában Tanteremszínházi programon és az ahhoz kapcsolódó rendhagyó irodalomórán vettek rész a 11. d és a 12. c osztály tanulói. Az előadás témája Ady Endre és Petőfi Sándor életműve, másképp!
Az előadás rendezője Scherer Péter nem akarja mindenáron megszerettetni a két világhírű költőt, nem ismeretterjesztést végez, és pláne nem „rendhagyó irodalomóra” címén száraz és oktató jellegű irodalomtörténet- és műismertetés zajlik, hanem a cél: megérteni és megértetni a két embert, az ő művészi motivációikat.
Naponta találkozhatunk a diákok körében azzal a vélekedéssel, hogy mindenki, aki a tankönyvekben szerepel, csak egy távoli, piedesztál álló hős lehetett, s el sem tudják képzelni, hogy milyen problémákkal, emberi gyarlóságokkal, hétköznapi drámákkal volt az ő életük is teli. Ezért kihagyhatatlan lehetőség beszélgetni Petőfi vágyairól vagy éppen szerelmi csalódásairól, Ady betegségeiről vagy pénz gondjairól a két zseniális színész Katona László és Kovács Krisztián előadásában, akik emberi közelségbe hozták a két költőt diákjaink számára, így talán a művekre is másképpen néznek majd a leendő érettségizők.
Katona László és Kovács Krisztián izgalmas színészi játékát követően egy kötetlen beszélgetésre került sor Bognár Péter kortárs költő moderálásában az előadásokon látottakról. Tanulóinkat megérintette az előadás: bátran kérdeztek, érdeklődtek a látottakról, és egy kellemes, jó hangulatú beszélgetés alakult ki.
Diákjaink izgatottan várják a következő színházi élményt

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu

Akadálymentesítési nyilatkozat