Oldalsáv

Felkészítő diákoknak a munkába állás előtt

2021. október 29.
Egy új együttműködés részeként a kereskedelmi iskola ötvenöt diákja szakmai képzésen vett részt. A közös projekt kezdeményezője az ÁFEOSZ-COOP szövetség, amely elsődlegesen a kereskedelmi ágazat munkahelyi témaköreiben tájékoztatja a fiatalokat. A Dunaújvárosi Hírlap beszámolója:

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrumot az elsők között keresték fel együttműködő partnernek. Kézenfekvő volt, hogy a centrumhoz tartozó Kereskedelmi és Vendáglátóipari Technikum diákjai kamatoztathassák az itt szerezhető ismereteket, ugyanis a „Keróban” van kereskedő és logisztikus képzés. Magyar András, a középiskola igazgatója vázolta, a Szakképzés 4.0 stratégia törekvéseinek egyik fő célkitűzése, hogy erősödjön az együttműködés a szakképző intézmények és a duális partnerek között. Mint mondta, azért is jó ez a mostani lehetőség, mert a tanulók nemcsak azt ismerhetik meg a szakmáról, amit ők az iskolában tanítanak, hanem láthatják, hogy mik a cégek, a piaci szereplők igényei, elvárásai. Ráadásul olyan megoldásokat is mutatnak a diákoknak, mint például a kompetenciamátrix, amellyel összevethetik, hogy adott munkakörhöz milyen készségek kellenek, hogy mit kell fejlesztenie a diáknak ahhoz, hogy megfeleljen a kívánt pozícióhoz. A szövetség egy olyan internetes felületet is kínál, amelyen keresztül jelentkezni lehet álláshirdetésekre, és visszajelzést is kapnak róla. A kereskedelmi iskola ötvenöt diákja vett részt az összesen 30 órás képzésen.

Saját fejlesztésű alkalmazásokkal is segítették a tanulókat a képzés során

A képzések helye a Digitális Közösségi Alkotóműhely volt, itt fogadta Fuchs Nikolett, a szövetség megbízott előadója a fiatalokat. A leendő kereskedelmi dolgozók pedig a sikeres munkahelyi helytállás érdekében a többi között a stresszkezelésről, a kommunikációról és a konfliktuskezelésről is beszéltek az előadások során, így már a munkába állás előtt tudatosan felkészítették a tanulókat arra, hogy milyen hétköznapi nehézségekkel fognak találkozni, és azokkal hogyan tudnak majd hatékonyan megküzdeni.

(forrás: DH)

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu

Akadálymentesítési nyilatkozat