Oldalsáv

Élettel teli az alkotóműhely

2021. június 4.
A várva várt jelenléti oktatás azt is jelenti, hogy újra diákokkal telhet meg Digitális Közösségi Alkotóműhelyünk. Legutóbb a kulcsi általános iskolások vendégeskedtek nálunk.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelye már bebizonyította, hogy van létjogosultsága az ilyen jellegű alkotótereknek, ahol akár az általános, akár a középiskolások kellemes és hasznos órákat tudnak eltölteni. Az alapvető feladat a hagyományos megmunkáló eszközök használata mellett a digitális technológiák bemutatása. Tapasztalatunk szerint nehéz is megmondani, hogy mit élveznek jobban a fiatalok? A fúrást, faragást, a robotok programozását, vagy éppen a 3D nyomtatást. Az látszik, hogy élvezik az alkotás lehetőségét, leköti őket, ha a kezükbe vehetnek egy-egy szerszámot, vagy irányíthatnak egy drónt, egy robotot.

A napokban a kulcsi általános iskolások jártak nálunk, akik három csoportban tanulhattak, dolgozhattak. Az egyik csapat lézervágó segítségével kivágott kulcstartót készített el. A második szekcióban megtanultak drónt és robotot irányítani, míg a harmadik különítmény 3D tervezéssel, nyomtatással, 3D toll használatával töltötte az időt.

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu

Akadálymentesítési nyilatkozat