Oldalsáv

Kollégisták az „ÖKOleszek” versenyen

2021. január 14.
A fennálló járványhelyzethez igazodva a Rudas Kollégium által szervezett megyei ’ÖKOleszek’ vetélkedőn 7 kollégiumi csapat online formában mérhette össze tudását 3 hónap (október, november és december) alatt 5 fordulóban.

A Lorántffy iskola kollégiumunk két csapatot nevezett a megmérettetésre. A lányok (’1. számú’ csapat)– Szanyi Zsófia (Lorántffy), Urbán Ágnes (Lorántffy), Bor Vanessza (Széchenyi) – 147 pontot értek el és ezzel I. helyezettek lettek.

A fiúk (’Csírák’ csapat) – Keresztény Barnabás (Bánki), Kockás Dominik (Bánki), Horváth Attila (Bánki) – is előkelő helyen végeztek. 121 ponttal III. helyezettek lettek megosztva a Rudas egyik csapatával.

A Lorántffy csapatainak kiemelkedő eredményeinek köszönhetően elnyerték a legeredményesebb kollégium kitüntető címet is. A cím mellé járó jutalmat, amely egy madáretető, a Hild Középiskola diákjai készítették.

A feladatok összetettek voltak. Az első fordulóban a csapatoknak egy 10 diából álló PPT-t kellett készítenie 'A víz nemzeti kincs' témában. A második forduló a légszennyezettségről szólt. A harmadik fordulóban az 'Özönvíz előtt' című film alapján a trópusi esőerdők kiirtásához kapcsolódó környezetvédelmi totót és szövegértési feladatot kellett megoldaniuk a diákoknak. A negyedik fordulóban a természeti katasztrófákról volt szó. 10 rövid filmrészletet vetítettek a versenyzőknek, akiknek ezek alapján meg kellett határozniuk, hogy milyen katasztrófát láttak, hol és mikor történt az adott esemény. Az ötödik fordulóban a csapatoknak környezetvédelem és környezetkárosítás témában kellett plakátot készíteniük. Mindemellett a csapatoknak egy másfél oldalas fogalmazást is írniuk kellett arról, hogy a mai diákok mit tudnak tenni a környezeti katasztrófák megakadályozásáért saját környezetükben. A vetélkedő jó hangulatban zajlott, nagyon szépen összedolgoztak a tanulók.

A Lorántffy iskolai csapatait Kastaly Éva és Megyeri László készítette fel a versenyre.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáriaknak is!

 

 

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu