Oldalsáv

Kiállításmegnyitó a Lorántffy Galériában

2020. november 4.
A Lorántffy iparművészeti tagozata a 2019/20-as tanévben megyei rajzpályázatot hirdetett két korcsoport (a 7-8. osztályos és a középiskolás diákok) számára. A beérkezett pályamunkákból szakmai zsűri választotta ki a díjazottakat. A zsűri tagjai voltak: Ábrahámné Libor Éva magyartanár, Medvegy Zsuzsanna népművelő és Gáspár Aladár festőművész.
A Dunaújváros 70 című pályázattal a város építésének 70. évfordulója alkalmából szerettük volna újra ráirányítani a figyelmet a TÉR - Irodalom, Képzőművészet, Dunaújváros, Kistérség című folyóiratra, amely városunk kulturális életének egy jelentős megjelenési formája volt sok éven át. A három képzőművész (Birkás István, Várnai Gyula és Rohonczi ROHO István) és Kálnay Adél József Attila-díjas írónő ötlete nyomán elindított 2006-os próbaszámot továbbiak követték egészen a 18. számig, azaz 2011 tavaszáig. Az újságban megtalálható írások, novellák, versek, valamint képzőművészeti képanyagok sokunk számára tartalmas kikapcsolódást nyújtottak, és betekintést engedtek térségünk kimagasló alkotóinak munkáiba. A pályázatban a folyóiratban megjelent versek közül négyhez vártunk illusztrációkat. A pályázókra bíztuk a választás lehetőségét. Önálló ötleteket, olyan alkotásokat vártunk, melyek technikailag, képi eszközöket tekintve magukra vonják a figyelmet, XX., sőt XXI. századi módon közelítenek az adott témához.
A beérkezett pályaművekből 2020 áprilisában rendeztünk volna kiállítást a Lorántffy Galériában. A körülmények azonban közbeszóltak, és így csak október 21-én, szerdán tudtuk megszervezni a kiállítást és az eredményhirdetést is.
A díjazottak:
I. Varga Alexandra Anetta (5/13) – Lorántffy
II. Pammer Vanessza (5/13) – Lorántffy
III. Orsos Szintia Veronika (12/1) – Lorántffy
Különdíjak:
Sztrutin Annamária (12/1) – Lorántffy
Erdős Vivien Eszter (5/13) – Lorántffy
Gratulálunk!

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu