Oldalsáv

Így kezdődött a tanév a Rudasban

2020. szeptember 18.
Ritka alkalom az, amikor a diákok örülnek, hogy megkezdődik a tanítás. Ebben a tanévben azonban nagyon sokan már várták, hogy közel hat hónap után találkozzanak osztályfőnökükkel, diáktársaikkal, tanáraikkal. Különösen igaz ez intézményünk kilencedik évfolyamosaira, akik az általános iskola után egy új közösségbe kerültek.
Szeptember elsején 594-en kezdtük meg az idei tanévet. Az ünnepélyes tanévnyitón - a járványügyi helyzetre való tekintettel, s betartva a maszkviselés, a másfél méteres távolság szabályait – csak a „gólyák” vettek részt a tornateremben, a többiek zártláncú videón keresztül tekintették meg az ünnepséget.
Intézményünk igazgatója beszéde elején köszöntötte a 45. születésnapját ünneplő Rudas iskolát. Kiemelte az egykori építők munkáját és az elmúlt évtizedekben itt tanító pedagógusok iskolateremtő tevékenységét. A járványügyi helyzet ellenére bizakodóan szólt az előttünk álló új feladatokról, a szakképzést ért kihívásokról. Arra biztatott, hogy összefogással, közös erőfeszítéssel mindenki számára tartalmas, sikeres tanévet kezdünk.
Ezt követően a Rudas Híradó ismerős szignálja hangzott el, ahol a tanévvel kapcsolatos aktuális információkat hallhatták a diákok.
Valamennyi diákunknak és kollégánknak vírusmentes, tartalmas évet kívánunk.

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu