Oldalsáv

Kincses Tibor a Szakképzésért díj 2020 nyertese

2020. július 7.
Kincses Tibor tanár úr a Kereskedelmi iskola általános igazgatóhelyettese, pedagógusa, a szakképzésben nyújtott magas színvonalú munkájának elismeréseként Dr. Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől vehette át a Szakképzésért díjat.

Kincses Tanár Úr neve összeforrt a Dunaújvárosi SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája intézményével. Jelenléte tartja életben a klasszikus pedagógia szellemiségét iskolánkban. Hivatása iránti tisztelete zsinórmértékül szolgál mindannyiunk számára: pályatársai és tanítványai előtt nap mint nap példaként áll fáradhatatlan munkabírása, szakmai elkötelezettsége, emberi tartása, mindig elegáns és kifogástalan megjelenése.


A pedagóguspályán eltöltött évtizedek alatt sokat változott a világ, ő mégis megannyi generációnak mutatta meg, hogy az udvariasság, a jómodor nem egy rég letűnt kor emléke, hanem olyan erény, amellyel megnyílhatnak a kapuk. Pályaképe a lelkiismeretes és elhivatott, tanítványai tehetségének kibontakoztatását, jellemük szemléletadó formálását segítő pedagógiai munka példája. Az őt övező szeretetet és megbecsülést mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egy, a digitális oktatás során feltöltött értekezleti fotó „felrobbantotta” az internetet és a kommentek hozzá, „Drága Tibi bácsihoz, a legkedvesebb tanárhoz” szóltak.

Gratulálunk! További jó egészséget kívánunk!

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu

Akadálymentesítési nyilatkozat