Oldalsáv

Szakmák napja a Rudasban

2020. március 11.
A Rudas iskola ötödik alkalommal rendezte meg a Szakmák Napját diákjai számára. Az első alkalommal azzal a céllal indították útnak a rendezvényt, hogy a különböző ágazatokon tanulóknak az órai tananyagon túl szakmai információkat adjanak.

A Rudas iskola beszámolója:

A közel negyven előadó hiteles szakemberként adott plusz információkat a különböző szakterületekről. Reméljük, hogy az itt hallottakat a tantárgyi órákon vagy a nyári szakmai gyakorlatok alkalmával, illetve a munkaerő-piacon is hasznosítani fogják tanulóink.

Nagy érdeklődés övezte az informatika ágazatosok részéről Dr. Zsedrovits Tamás egyetemi adjunktus interaktív előadását a drónokról, vagy az IBM öt szakemberének bemutatójával egybekötött előadásait a virtuális valóságjátékokról, a TJ-boot kutyáról, a mesterséges intelligenciáról és a felhőszolgáltatás lehetőségeiről. Ügyviteleseink ügyfélszolgálati ismereteiket bővítették tréning keretein belül, s foglalkoztak a külső vállalati kommunikációval, az üzleti ajándékozással is. Sportosaink Mocsai Tamás gondolatait tehetik magukévá sport pályafutásuk során, kipróbálhatták az amerikai futball cseppet sem könnyű labdafogásait. Közgazdaság ágazatosaink a NAV-szakembereitől, a Pannon Egyetem kiváló tanáraitól hallottak szakmai előadásokat adózásról, pénzügyről, gazdaságfejlesztésről. A turisztikások trendi utazásokon vehettek részt, s volt lehetőségük egy hotel mindennapi munkafolyamataiba is betekinteni.

Ötödéves tanulóink a City Szolgáltató Központ előadóitól tippeket és gyakorlati tanácsokat kaptak arra vonatkozóan, hogyan készüljenek fel az álláskeresésre, sőt ki is próbálhatták magukat egy-egy interjú szimulációban is.

A napot az „Ötszak a Rudasban!” vidám vetélkedő zárta, ahol a háromfős, azonos ágazatból kikerülő csapatok mérték össze tudásukat. A hatalmas méretű csoki tortát köszönjük a dunaföldvári Percipant Cukrász Kft.-nek! Természetesen nem maradt belőle semmi sem.

Bízunk abban, hogy az előadások, interaktív, gyakorlati foglalkozások inspirációt adnak diákjainknak, a jövő generációjának, hogy maradandót alkossanak majd az életben szakterületükön.

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu