Oldalsáv

Figyelj! Kezdődik!

2020. február 13.
Versenyben vagyunk! Elkezdődött az idei Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny. A versenysorozat végén kiderül, hogy a végzős diákok közül kik is lesznek választott szakmájuk kiválóságai. Addig még izgulhatunk, de máris vannak jó híreink!!

Minden esztendőben a szakmai megmérettetés az SZKTV írásbeli elődöntőjével kezdődik, majd a legjobb eredményt elérők bekerülnek a szakmák válogatóiba, amelyeket a szakképző intézmények tanműhelyeiben szerveznek meg. A végső megmérettetést, a döntőt, a háromnapos Szakma Sztár Fesztiválon tartják, ahol nagyközönség előtt alakul ki a végső sorrend.

Jó hír számunkra, hogy a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményeiből az írásbeli elődöntőt követően a szakmai versenyek előválogatójába jutottak asztalosok, eladók, épület-és szerkezetlakatosok, gépi forgácsoló, hegesztő, ipari gépész és szakács diákjaink! Gratulálunk nekik és természetesen oktatóiknak! A folytatáshoz sikereket!!

Gyakorló ápolók Gyakorló ápolók

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is meghirdette az (I.) Egészségügyi ágazat Országos Szakmai Tanulmányi Versenyeit (OSZTV) gyakorló ápolóknak és ápolóknak. Ebben a tanévben a nappali és az esti képzésben részt vevő utolsó éves diákok nevezhettek.
Február 12-én került sor Budapesten az elődöntőre, ahol 20 intézmény diákjai között a Lorántffy iskola nagy létszámú csapattal képviseltette magát. A diákokat Oroszi Csilla és Karsainé Glavinasz Beáta készítette fel, majd kísérte el a megmérettetésre.
Reméljük, diákjaink közül többen is bekerülnek a döntőbe!

Gratulálunk és drukkolunk!

Ápolók Ápolók

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu