Oldalsáv

Elsimerés a várostól

2019. június 13.
Tomasek Attila Árpádné, a Hild iskola pedagógusa - Pedagógus Életpályáért Emlékérem elismerést vehetett át a város által rendezett díjátadó ünnepségen.

Tomasek Attila Árpádné Bognár Zsuzsanna Mária 1979. szeptember 15-étől iskolánk dolgozója. Két gyermek édesanyja. Emberileg nagyon jó munkatárs, következetes, segítőkész, precíz, becsületes munkát végző szakember. Mindenkihez van egy jó szava. Szakmai területen mindig napra kész ismeretekkel rendelkezik, nagyon felkészült szakember. Példamutatása, a közösségre gyakorolt hatása minden kollégáját megérintette, így nem csak szeretik és felnéznek rá, tisztelik is.

Fotó: DH Fotó: DH

Tanulmányait a pécsi Pollack Mihály Műszaki Főiskolán végezte 1978-ban műszaki tanárként, majd 1982-ben az üzemmérnöki kiegészítő szakot is teljesítette. Később továbbképzés keretében a Dunaújvárosi Főiskolán az informatikatanár szakot is befejezte.
Jelen volt az iskola átalakulásánál, a gimnázium és a magaséptő technikus szak bevezetésénél. Tagja volt az iskolaszéknek. Részt vett a PHARE Programban, a Szakiskolai Fejlesztési Programban, COMENIUS 2000 Közoktatási minőségfejlesztési programban.

Több éven keresztül volt a műszaki munkaközösség, majd az osztályfőnöki munkaközösség vezetője. A digitális műszaki rajzolás és az ehhez szükséges program bevezetése is az ő nevéhez fűződik.

Éveken keresztül tevékenykedett a tehetséggondozás területén is. Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny keretében versenyfeladatokat írt illetve javított. Több tanulót is eredményesen felkészített a versenyre, ezt az elért helyezések is tükrözik: három első, egy második és egy harmadik hely. Megszámolhatatlan azon tanulók száma, akik az ő keze alatt formálódtak jó magasépítő technikussá, az építőipar valamely területén dolgozó szakemberré.

A fentiek Tomasek Attila Árpádnét méltóvá teszik a „Pedagógus Életpályáért Emlékérem” díjra.

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu