Oldalsáv

Egészségtudatosságot népszerűsítő vetélkedő

2019. február 5.
A Szent Pantaleon Kórház, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szervezésében játékos vetélkedőt hirdetett az általános iskolák 8. osztályos tanulói részére „Egészséges Életmód” címmel.

A felhívásra Dunaújvárosból és a környező településekről 16 iskolából 8 db 4 fős csapat jelentkezett, hogy játékos formában mérettessék meg tudásukat, ismereteiket az egészséggel, egészséges életmóddal, az egészségüggyel kapcsolatban.

A vetélkedő megszervezésével mind a kórház, mind a kamara, mind pedig a középfokú oktatási intézmény azt a célt kívánta elérni, hogy a fiatalok ismereteket szerezhessenek az egészséges életmódról, az egészség megőrzéséről, illetve a versenyen keresztül megismerhessék az egészségügyi szakma rejtelmeit, szépségeit.

A vetélkedőre a Szent Pantaleon Kórház Auditóriumában került sor 2019. január 31-én. Minden csapat felkészülten érkezett, ügyesen játszott, azonban az alábbi csapatok válaszoltak leginkább helyesen a kérdésekre:

I. helyezést ért el a Móricz Zsigmond Általános Iskola HATOS Csapat nevű nyolcadik osztályos lány csapata (tagjai: Balogh Dorottya, Juhász Zsófia, Kiss Szonja és Lázár Gréta Tímea)
II. helyezést ért el a Móricz Zsigmond Általános Iskola UGRI –BUGRI Csillám nyuszik nevű nyolcadik osztályos fiú csapata (tagjai: Barna Péter, Bójás Bence, Czibere Zétény és Kiss Benedek)
III. helyezést ért el a Jankovich Miklós Általános Iskola 4 EVER EGÉSZSÉG nevű hetedik osztályos csapata (tagjai: Budai Kamilla, Hegedűs Luca, Kovács Andrea és Pesei Karolina)

A helyezést elért csapatok ajándékcsomagban részesültek, illetve a többi csapat tagjai is hazavihettek 1-1 emléklapot a vetélkedőn való részvételük alkalmából.

A jó hangulatú esemény végén a vetélkedő szervezőinek nevében Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató köszönetet mondott a gyermekeknek lelkesedésükért, tanáraiknak a felkészítésért és reményét fejezte ki, hogy sikerült felkelteni a fiatalok érdeklődését az egészségügyi hivatás iránt.
E cél elérése érdekében a későbbiekben az intézmény egy nyílt nap megrendezését is tervezi az általános iskolák 7. osztályos tanulói számára azzal a nem titkolt céllal, hogy minél többen kedvet kapjanak az egészségügyi pályához.

forrás: www.pantaleon.hu

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu