Oldalsáv

Szakmai sikerek a Kereskedelmiben

2019. január 21.
Remekeltek, sőt taroltak a Kereskedelmi iskola diákjai a Székesfehérváron megrendezett szakmai versenyen. A kereskedők az első helyen, a vendéglátósok a második helyen végeztek.

Az idei tanévben sikert sikerre halmoznak végzős kereskedőink, akik mind elméletben, mind gyakorlatban bizonyítottak a szakmai zsűri előtt a fehérvári Deák Ferenc szakképző iskola által életre hívott rangadón. A „Kereskedők viadala” ismét rávilágított arra, hogy egy eladó személyisége, kreativitása, kézügyessége, szakmai tudása együttesen járul hozzá a sikerhez. A Buzora Vivien, Kovács Alexandra, Varga Tímea és Szikszai Gergő alkotta csapat magabiztosan vette az akadályokat, és a siófoki verseny első helyezése után egy újabb trófeával öregbítette a Keri hírnevét. Gratulálunk tanulóinknak és a felkészítő tanároknak, Kalóné Szabó Margitnak és Nagyné Erdős Zsuzsannának! Izgatottan várjuk az SZKTV-t!

Háromfős vendéglátós csapat képviselte a Kereskedelmi iskolát a fehérvári Deák Ferenc szakképző iskola gasztroversenyén, ahol a hagyományos magyar konyha íz-és látványvilágát kellett megidéznie a versenyzőknek. Danysin Dániel, végzős szakácsunk csomborral és kaporral álmodta újra a klasszikus töltött káposztát, amíg Mészáros Vivien az ünnepi díszterítésről gondoskodott. A cukrászműhelyben eközben javában készült Kovács Gina Dobos-fúziója, amit a francia cukrásziskola látványvilága ihletett, és meghozta a várva várt sikert, hisz a Dobos-millefeuille és megalkotója az előkelő második helyet érdemelte ki. Gratulálunk tanulóinknak és a felkészítő tanároknak, Budai Ildikónak, Mészáros Máriának, Nyíri Bélánénak és Simon Ferencnének!

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu