Oldalsáv

Remekeltek a Kerisek Siófokon

2018. október 29.
Október 25-én Siófokon rendezték meg a Krúdy-versenyt, a kereskedő és vendéglátós diákok országos versenyét, ahol remekeltek a Kereskedelmi iskola növendékei.

A Balatoni Gasztronómiai Versenyen az ifjú séfek, cukrászok és felszolgálók egy csapattá kovácsolódva alkották meg a reneszánsz mulatságokat idéző menüsort és teremtették meg a főúri pompát idéző miliőt.

Hajnal Ádám és Szabó Dárius, tizedikes szakácsaink méltán lehetnek büszkék teljesítményükre, hiszen fogásaikban a 15-16. század ízvilága találkozott a modern gasztronómia formavilágával.
Séfjeink mellett cukrászainknak egy tányérdesszertet, valamint egy grillázs-kompozíciót kellett megalkotniuk. A Hir Szimonetta és Lajos Bettina által készített „Udvarnépi úri finomság” fantázianévre keresztelt, fügekoronával díszített kásakoszorú különdíjban részesült, de ezt az eredményt is sikerült megfejelni, hisz az ítészek Bettit választották 2018 Fiatal Cukrászának.


Míg a konyhában főtt a fehérboros fácán leve, addig pincéreink, Szűrös Csenge és Fábián Martin a díszterítésről gondoskodtak, mellyel elnyerték „A legautentikusabb reneszánsz díszasztal” címét.
Mindeközben kereskedő tanulóink piaci kofákká léptek elő, akik messze földön híres portékáikat kínálták az arra járóknak. Kovács Alexandrának, Szekulya Róbertnek és Zámbó Dorinának három feladattal kellett megbirkóznia: standjuk felállítása után vásári kikiáltóként kellett vevőket csalogatniuk, majd számot kellett adniuk az elmúlt évek során tanult csomagolási technikákról. Csapatunk minden feladatban az élen járt, így megérdemelten nyerték el az első helyet és azt a vándorkupát, ami most egy évig a dunaújvárosi Keri dísze lesz.

Köszönet jár a felkészítő tanároknak, Budai Ildikónak, Mészáros Máriának, Nagyné Erdős Zsuzsannának, Nyíri Bélánénak és Simon Ferencnének.

 

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu