Oldalsáv

Divatbemutató másképp

2018. szeptember 26.
Két évvel ezelőtt óriási sikert aratott a Lorántffy iskola és a Jószolgálati Otthon közös divatbemutatója. Most ismételtek és a siker ezúttal sem maradt el. A program célja a környezettudatos szemléletmód megismertetése.

A 2015-ben megrendezett Egyenlő eséllyel a divat világában elnevezésű divatbemutató folytatása volt a szeptember 25-ei program, melynek célja a környezettudatos szemléletmód megismertetése az ellátottakkal a tanulókkal és mindenkivel. A Divatbemutató fő irányvonala: vissza a természethez illetve az újrahasznosítás.

Fotó: DH. Fotó: DH.

A diákok az ellátottakkal közösen készültek a divatbemutatóra. A próbák és az alkotások elkészítése több csoportban történt. A közös munka új elemeként az iskola környezetvédelmi technikus diákjai a nyári gyakorlás alkalmával a környezetvédelem és újrahasznosítás alapjairól tartottak prezentációt az ellátottaknak az iskola tanműhelyében. Ez a találkozás nagyon tanulságos volt minden résztvevő számára.

Az ellátottak és a nevelők, valamint a programban résztvevő diákok közreműködésével közel 50 érdekes, meglepő, egyszerű és fantáziadós ruhaköltemény és kiegészítő készült.

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu