Oldalsáv

Pénzre váltható tudás – a Rudasban

2018. május 28.
Fontos, akár a napi rutinban is, hogy a pénzügyi tudatosságunkat fejlesszük. Ezt nem lehet elég korán kezdeni és valószínűleg egy életre szóló feladatot is jelent. Ma a Rudasban pénzügyi projektnapot rendeztek.

A Rudas iskola évek óta tagja a Pénziránytű Alapítványnak, rendszeres résztvevője versenyeknek, online játékoknak. Ma pénzügyi projektnapot tartottak a Pénzügyi Alapítvány és a Diákhitel Központ Zrt. közreműködésével.

A nap folyamán Pénzügyi tervezés 16-18 évesen címmel két interaktív órán vehettek részt a diákok. Itt például azzal szembesülhettek, hogy mennyibe kerül egy nyári fesztivál, egy külföldi nyelvtanulás, a jogosítvány megszerzése, vagy egy félév a felsőoktatásban. A folytatásban egy interaktív pódiumbeszélgetés zajlott a tornateremben, amelynek Garami Gábor zenész, rádiós műsorvezető volt a házigazdája. Jelen volt még Mihók Attila vízilabda edző, Erdély Csanád jégkorongozó, Schoblocher Barbara és Jancsó Gábor – a Blahalouisiana énekesnője és basszusgitárosa. Természetesen továbbra is a pénz kérdését járták körbe a résztvevők: pénzügyi tervezés, pénzkezelési technikák, tippek. A pénzügyi projektnap egy online pénzügyi kvíz show-al zárult.

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu