Oldalsáv

Body kiállításon a Rudas

2018. május 29.
Nem mindennapi élményben volt részünk, a Body Kiállításon jártunk, ahol különböző életszakaszokban ismerkedtünk az emberi testtel. A másfél órás tárlatvezetésen 12 galériát tekintettük meg, ahol különböző testrészek kerültek bemutatásra.

Hallottunk információkat az emésztőrendszerünkről, a szív és az agy működéséről, a légzésről, az izmok és csontok kapcsolatáról. Függetlenül attól, hogy tanultunk már erről az anatómia órákon, érdekes volt látni a vázrendszerünket, az izmok előbukkanását, a légzőszervek, a keringés működését. Az egyik legmegérintőbb rész az embriók és csecsemők bemutatása volt, hiszen tudtuk, hogy a preparátumok egykoron élő személyek voltak.

Számomra a legérdekesebb a kosarazó férfi izomrendszere volt, illetve a többi teljes emberi alak „szobra”. Érdekes volt 3D-s animációkat látni, hogy mi zajlik a bőrünk alatt, a testünkben sportolás, munka vagy éppen pihenés közben.

A nap folyamán jól éreztük magunkat. Köszönet Nagyné Antal Mária tanárnőnek, aki megszervezte a tanulmányi látogatást, s alkalmunk nyílt egy ilyen különleges élmény megszerzésére, ismereteink bővítésére.

Makkai Antónia

10. b

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu