Oldalsáv

Tőzsdecápák a Rudasban

2018. április 12.
A Rudas iskola évek óta tagja a Pénziránytű iskolahálózatnak. Ebben a tanévben is éltek a tapasztalatszerzés lehetőségével. Februárban indult, s már véget ért a Pénziránytű Alapítvány és a Budapesti Értéktőzsde által szervezett Részvényfutam online tőzsdejátéka. Nem is akárhogy:

A Rudas tanulói ebben a tanévben első alkalommal vettek részt a szakmai játékban. A diákok, - akik pénzük kockáztatása nélkül ismerhették meg a tőzsdei kereskedés világát - izgalmat, tanulságot jelentett a játék, hasznos tőkepiaci, üzletkötési tapasztalatokat és tudást szerezhettek ez idő alatt. A naponta megválaszolandó kvíz kérdések a befektetésekről, a hozamokról bizony próbára tették tanulóinkat.

Az ország középiskolái közül a Rudas iskola érte el a legnagyobb aktivitást az online játékban. Részvételükkel az egyik legaktívabb iskola címet nyerték el, melynek jutalma egy projektor volt.

A játékot szervezők megköszönték Bencs Bernadette tanárnő munkáját is, akinek a Budapesti Értéktőzsde I. helyezéssel ismerte el mentor-tanár ketegóriában végzett tevékenységét, s több személyes SkyWard szélcsatornás élményrepüléssel jutalmazták a díjátadó ünnepségen.

 

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu