Oldalsáv

Szakmák éjszakája – harmadszor is

2018. április 16.
Testközelből, kézzelfoghatóan, gyakorlatiasan – talán ezek a legfontosabb jelzői a Szakmák éjszakája programsorozatnak, amihez harmadszor is csatlakozott a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum valamennyi iskolája.

Április 13-a az ország valamennyi szakképző iskolájában munkával telt, de talán sokkal inkább ünnepléssel. Mondjuk úgy, hogy megünnepeltük magunkat, ráadásul az ünnepségre meghívtunk mindenkit, aki kicsit is érdekel a mi világunk. És hogy milyen ez a világ? Mi azt állítjuk, hogy különleges, érdekes. Tulajdonképpen kivétel nélkül valami speciális produktum születik. Dolgozunk fával, vassal, számítógéppel, bőrrel, selyemmel, sütünk, főzünk, eladunk, embereket ápolunk és gondozunk, vagy éppen ügyviteli, gazdasági tevékenységeket támogatunk. Az általunk tanított szakmákkal gond nélkül lehet elhelyezkedni, akár külföldön is. Az ügyes szakembereinket pedig keresik a munkáltatók. Nos, ezt a világot mutattuk meg április 13-án, a Szakmák éjszakáján. Ilyenkor mindig azt mondjuk, hogy nem feltétlenül csak az általános iskola pályaválasztás előtt álló diákjait várjuk, hanem mindenkit és bárkit. Akár felnőtteket is, hiszen sosem késő tanulni. Mennyivel másabb látni és érezni, kipróbálni egy-egy szakma fortélyait.

Április 13-án mind a hét tagintézményünk megtelt programokkal, bemutatókkal és szerencsére vendégekkel. 12 helyszínen sorakoztak fel tanáraink és diákjaink, akik ezúttal is remek házigazdának bizonyultak. Mindösszesen 117 féle programot kínáltunk látogatóink felé.

Magyar András (Kereskedelmi ig), Molnár Attila (NSZFH főigazgató), Csapó Gábor (DSZC főigazgató) Magyar András (Kereskedelmi ig), Molnár Attila (NSZFH főigazgató), Csapó Gábor (DSZC főigazgató)

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum vendége volt Molnár Attila úr, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal főigazgatója is, aki a Kereskedelmi iskolában vendégeskedett néhány órát. Főigazgató úr későbbi Facebook bejegyzésében gratulált a diákoknak, a kollégáknak, fantasztikus napként emlegette április 13-át, a Szakmák éjszakáját.

 

12 helyszínt és 117 féle programot tulajdonképpen lehetetlen rövid mondatokban bemutatni, ezért a fotókat hívjuk segítségül. Szerintünk beszédesek:

Fotógaléria I.

Fotógaléria II.

Fotógaléria III.

Fotógaléria IV.

Fotógaléria V.

Fotógaléria VI.

Fotógaléria VII.

 

 

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu