Oldalsáv

Jeles eredmény az ÁSZÉV-döntőn

2018. április 17.
Idén második alkalommal rendezték meg az ÁSZÉV országos döntő versenyét 2018. április 9–10-én Szolnokon, melyen Engyel Klaudia, a Rudas iskola 12. évfolyamos sport ágazatos tanulója vett részt.

A verseny elődöntőjét március 8–án rendezték interaktív feladatmegoldással, ahol Klaudia a 9. helyen végzett, így jutott tovább az országos döntőbe, ahol a húsz legjobb eredményt elért tanuló mérte össze tudását.  Az országos döntőn egy írásbeli feladatlap kitöltésével és az azt követően szóbeli felelettel mérték össze a résztvevők tudását, ezzel „szimulálva” az emelt szintű komplex szakmai érettségi vizsgát.

Az írásbeli feladatsor két részből állt. Az első részben egészségügy (anatómia) és sportegészségügy témakörből álló feladatokat oldottak meg a döntőben résztvevő diákok. A második részben edzéselmélet, gimnasztika témakörből álló feladatokat tartalmazó feladatlap kitöltése következett. Az írásbeli dolgozat eredményét kedden reggel tudták meg a résztvevők, és a dolgozat megtekintésére is másnap reggel a szóbeli felelet előtt volt lehetősége a tanulóknak. A részeredmény ismeretében várták a versenyzők a szóbeli megmérettetést, melyen minden versenyző ugyanazon A és B tételből felelt az összehasonlíthatóság megkönnyítése miatt.

A versenyt a pénteken megrendezett eredményhirdetés zárta. Iskolánk tanulója a negyedik helyen végzett. Eredménye megegyezik az emelt szintű érettségi vizsga jeles osztályzatával.

Gratulálunk Klaudiának és felkészítő tanárának, Kecskeméti Andreának!

 

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu