Oldalsáv

Dunaújvárosban is a Gyakornoki programról

2018. március 21.
Az Ifjúsági Garancia Rendszerről, szakképzett fiatalok foglalkoztatásának támogatásáról, vállalkozások munkahelyteremtésének elősegítéséről szervezett tájékoztatót a Székesfehérvári- és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum. A GINOP-5.2.5-16. pályázati projekt, a gyakornoki program volt a téma.

A Dunaferr iskola adott otthont a projekt népszerűsítő rendezvénynek, ahol a két szakképzési centrum mellett diákok és vállalkozások képviselői is jelen voltak.

Magyarország Kormánya az Európai Unióval együttműködve, az Ifjúsági Garancia Rendszerbe ágyazva átfogó programot hirdetett a hazai, 25 év alatti, szakképzett fiatalok foglalkoztatásának, a pályakezdők munkához jutásának és munkatapasztalat-szerzésének támogatására. A vállalkozások számára a GINOP-5.2.4-16 pályázat célja a közvetlen munkahelyteremtés elősegítése bér- és járuléktámogatás nyújtása formájában. A GINOP-5.2.5-16 Gyakornoki program – támogató szolgáltatások keretében a szakképzési centrumok valósítják meg a támogatott gyakornoki foglalkoztatás ismertségének és a programba történő bekapcsolódás lehetőségének minél szélesebb körű elterjesztését.

Nyúl Bianka, Dunaújvárosi Járási Hivatal Nyúl Bianka, Dunaújvárosi Járási Hivatal

A rendezvényen előadást tartott Nyúl Bianka, a Dunaújvárosi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály munkatársa az Ifjúsági Garancia Rendszerről, a Gyakornoki programban résztvevők támogatásáról, a vállalkozások számára biztosított lehetőségekről. Érintettként jelen volt Vaskó Ferenc is, aki a VT-Kontakt Kft ügyvezetőjeként maga is foglalkoztat gyakornokokat.

Csapó Gábor, főigazgató Csapó Gábor, főigazgató

Házigazdaként Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy GINOP 5.2.4-16 Gyakornoki program egy nagyon jó, egy maximálisan támogatható projekt. Fontos és szükséges a szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítése, ösztönözve a vállalatokat gyakornoki helyek kialakítására, ahol a fiatalok valódi munkatapasztalatot szerezhetnek, ezáltal javul foglalkoztathatóságuk és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyeik. A program bér- és járuléktámogatást nyújt a vállalkozások számára a gyakornok foglalkoztatásához kapcsolódóan, lehetőséget teremt segítő vállalati gyakornoki kapcsolattartó tevékenység ellátására, valamint szükség esetén az új munkahely tárgyi és infrastrukturális feltételeinek kialakítására is. A vállalkozások számára a pályázat célja a közvetlen munkahelyteremtés elősegítése.

A GINOP-5.2.5-16 Gyakornoki program weboldala

 

 

 

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu