Oldalsáv

Akik a pályán és a padban is remekelnek

2018. március 7.
Hét olyan fiatal diáklány kapott elismerést a Rudasban, akiket az iskola nyugodt szívvel kitehetne a kirakatba is. Mondjuk, ki is teszi. Jogosan. Olyan kézilabdázókról van szó, akik az iskolai tanulmányaikat is példásan végzik.

Hagyomány már a Rudas iskolában, hogy elismerik, megköszönik azon diákjaik munkáját, akik példásan tanulnak és sportolnak. Ezúttal is a három érintett szervezet fogott össze, a Rudas, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum.

Az ünnepség Szemenyei István iskolai igazgató, illetve a DKKA ügyvezetője köszöntőjével kezdődött, aki egy hét évvel ezelőtti esemény felelevenítésével nyitott. Mint elmondta, pontosan hét évvel ezelőtt indult az akadémia, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ez a sportág újra olyan sikereket érhessen el, mint egykoron.

Talán csak a nagyon fiatalok kedvéért... a dunaújvárosi női kézilabdát mintegy húsz éve... Úristen!... már húsz éve... a világ egyik legjobb klubcsapataként jegyezték. Persze nem véletlenül, hiszen egészen egyszerűen aranyban úsztak a lányok. EHF és KEK győzelmek, no meg az 1999-es BL-trófea elhódítása, magyar bajnoki címek és kupagyőzelmek sora fémjelezte ezt az időszakot. No meg kivételes képességű és elszántságú játékosok. Lehetne sorolni a neveket, de most a párhuzam kedvéért, csak azt a Bojana Radulovicsot, akit kétszer is a világ legjobb kézilabdázójává választottak. Nos, ma ez az egyébként még mindig fiatal és csinos hölgy vezeti a szakmai munkát a DKKA-nál. 

Vissza az eredeti témánkhoz, Szemenyei István hét tehetséges diák érdemeit és eredményeit emelte ki az ünnepségen, akik példaképként állhatnak kortársaik előtt.

Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója is köszöntötte a fiatal kézilabdázókat. Elmondta, hogy alig több mint egy éve van a Centrum vagyonkezelésében a Rudas kollégiuma, ahol az akadémisták nagy része is lakik, ahol forradalmi változások történtek már és történni is fognak. Az elöregedett kollégium bútorainak jelentős része cserélve lesz, az elmúlt hetekben háztartási kisgépeket kapott az intézmény (televíziókat, hűtőszekrényeket, mosógépeket). Hamarosan megújulnak a közösségi terek, sporteszközöket, további háztartási gépeket vásárol a Centrum, komoly informatikai fejlesztések lesznek. A főigazgató beszámolt arról is, hogy olyan ingyenes nyelvi képzésekbe kezdünk bele már a nyártól, amelynek egyik célcsoportja épp a kollégium és annak tanulói lesznek. „A tudást és a teljesítményt elismerjük és díjazzuk. Büszkék vagyunk a jól tanuló tanulóink eredményére, de kimondottan büszkék vagyunk a kimagasló sportteljesítményekre” – zárta köszöntőjét Csapó Gábor.

A köszöntők után Radulovics Bojana és Csapó Gábor átadta az ajándékokat a fiataloknak: idén Frányó Laura (11.c) jobbátlövő és irányító, Szabó Tekla (9.c) balszélső és irányító, Veres Barbara (10.c) jobbátlövő, Borbás Dzsenifer (11.c) jobbszélső, Takács Cecília (11.a) irányító, Koronczai Petra (9.c) irányító, Kovács Vivien (11.a) kapus érdemelte ki a Szakképzési Centrum, a Rudas iskola és a DKKA elismerését.

 

 

 

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu