Oldalsáv

Sikeres volt a Dunaújvárosi Szakképzési Nap

2017. november 13.
Az, hogy mi magunk sikeresnek értékeljük a november 10-ei rendezvényünket, az már önmagában is eredmény. De meghívott vendégeink, partnereink is így látták! A legfontosabb pedig: elértük, meg tudtuk szólítani a pályaválasztás előtt álló fiatalokat. Ráadásul, nem is akárhogyan.

Egy helyen, egy időben, izgalmasan, kézzelfoghatóan, interaktívan, látványosan, érdekesen, szórakoztatóan. Talán ezek voltak a legfontosabb hívószavak, amelyekkel útjára indult az első Dunaújvárosi Szakképzési Nap megszervezése. Első látásra sem egyszerű fába vágtuk a fejszénket. Sőt, a számok nyelvén kifejezve, még kacifántosabb vállalkozásba fogtunk. 20 szakmacsoport, 36 ágazat, 140 szakma, amit szerettünk volna kitenni a kirakatba. Ez összesen hét intézményünket és 15 telephelyet foglal magába.

Ha valakinek pályaválasztás előtt álló gyermeke van, az teljesen tisztában van azzal, hogy milyen nagy horderejű kérdésben kell a következő hetekben döntést hozni. Részünkről annyit tudunk ebben segíteni, hogy „elmagyarázzuk” mit csinál a burkoló, az ács, vagy a cukrász. Ráadásul olyan rendezvényt álmodtunk meg, ami nem egykönnyen fog feledésbe merülni. Meggyőződéssel valljuk, hogy sikerült.

A Dunaújvárosi Hírlap így írt rólunk:

„Amikor szóba került, hogy több mint ötven iskola regisztrált a pályaválasztást segítő rendezvényre, valahogy nem tűnt ijesztően soknak. Aki péntek délelőtt járt a Dunaferr iskola Apáczai telephelyén, megerősítheti: a látvány döbbenetes volt, ugyanis előfordult, hogy az épületben közel ezer kisiskolás járta körbe a szakképző iskolák és partnereik bemutatóit. Már a bejárat előtt izgalmas dolgok várták őket, emelőkosár vitte a vállalkozó kedvűeket a magasba, a lent maradók pedig az elektromos autókat csodálhatták addig. És még csak ez után léptek be az épületbe.”

A Dunaújvárosi Online írta:

„Megnézni, kipróbálni, megkóstolni mindent. Ez volt a jelszó pénteken a Dunaferr iskola Apáczai telephelyén, a hagyományteremtő szándékkal megrendezett első Szakképzés Napján. A reggel nyolckor kezdődő programra a város szinte valamennyi általános iskolája kilátogatott, így szinte mozdulni sem lehetett a rengeteg kíváncsiskodó diáktól, akik a délelőtt folyamán nagyjából ötezer szelfit lőttek magukról a helyszínen és a színpad előtt. A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum hét tagintézményének mindegyike a folyosón és az aulában, valamint az emeleten várta az érdeklődőket, míg a színpadi programok a tornateremben zajlottak, amelynek a tetőfelújítása mintegy százmillió forintból valósult meg az elmúlt időszakban.”

 

 

 

Kapcsolat

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu