Oldalsáv

Gyakorlaton a „szabolcsvezéres” pedagógia szakos tanulók

2017. október 27.
A tanévkezdés nemcsak az elméleti órák sorozatát jelenti iskolánkban, hanem a gyakorlati tevékenységek elkezdését is. A duális szakmai képzés kívánalmainak mi is szeretnénk megfelelni, ezért egyeztetések indultak a két – számunkra igen- igen fontos – gyakorlati helyünkkel: a pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskolával, a Manóvár és Zsiráf Óvodával.

Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink a szorgalmi időszak alatt is olyan helyszínen teljesítsék a gyakorlatot, amelyen leendő pedagógiai- és családsegítő munkatársként valamikor majd dolgozni fognak. Ezért szakmai kompetenciáik fejlesztése érdekében felvettük a kapcsolatot az intézmények vezetőivel, megbeszéltük a tanítónőkkel, óvónőkkel a gyakorlati teendőket, a munkában való részvétel feltételeit, az értékelés módszereit. A diákok körében nagy volt az izgalom, a három csoport nagyon várta a kezdést. A kötelező orvosi vizsgálatok elvégzése miatt kissé elhúzódott az idő, így október elején állhattak „munkába” mindannyian.

Előzetesen felkészítettük tanulóinkat, azonban a munkahelyi környezet, a kisiskolásokkal, az ovisokkal való közvetlen érintkezés, a házirend ismertetése helyszíni felkészítést is igényelt. Az iskolában a tanítónénik, az óvodában az óvonénik  vállalták a felkészítést, a tájékoztatást, valamint a gyakorlat ideje alatt a tanulók mentorálását.  Ezúton köszönjük az általános iskola vezetőségének, tanítónőinek, az óvoda vezetőségének, óvónőinek a pozitív hozzáállásukat, a munkájukat és azt az energiát, amit tanulóink okítására fordítanak.

Mátyás Julianna, igazgató

Kapcsolat

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu