Oldalsáv

A németországi kapcsolat – útlevél a jövőbe

2017. október 24.
„A Zihoga több, mint nyári gyakorlat: a jövőnket alapozhatjuk meg, ha helyt állunk.”
Élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodva tértek haza a Kereskedelmi iskola diákjai Németországból, ahol három hónapos nyári gyakorlatukat töltötték a ZIHOGA szervezet és a Kereskedelmi együttműködésének jóvoltából.

Világlátott tanulók egy vetítéssel egybekötött élménybeszámolóval segítették azokat az érdeklődőket, akik a közeljövőben szeretnék kipróbálni magukat a vendéglátás valódi világában.

A Kereskedelmi iskola diákjai számos turisztikai célpont közül választhattak, ahol elmélyedhettek a pincér és a szakács szakma rejtelmeiben: a vidéki turizmus kedvelt úticéljai, a bajor üdülőövezet leglátogatottabb rendezvényközpontjai, valamint a 4 csillagos lam-i gyógy-és wellness hotel csak néhány a sok lehetőség közül, ahol a vállalkozó kedvű fiatalok gyakorlati tudásra tehettek szert.

A beszámolók arról tanúskodtak, hogy a külföldi gyakorlat ugyan „mélyvíz”, de soha vissza nem térő alkalmat kínál a nyelvtanulásra és arra, hogy - a tantermi tudást kiegészítve - „terepen” is otthonosan mozogjanak tanulóink.

A külföldi gyakorlatot alapos elméleti és gyakorlati felkészülés előzi meg, melynek része a nyelvi szintfelmérés és a célirányos szakmai felkészítés. Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan mind a szállás, mind az ellátás biztosított a vállalkozó kedvű tanulók számára, akik nyári gyakorlatuk teljes ideje alatt ösztöndíjban részesülnek.

 

Kapcsolat

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu