Oldalsáv

Ford Karrierprogram a Dunaferr iskolában

2017. szeptember 14.
Beköltözött a Ford a Dunaferr iskolába. Ha nem is véglegesen, de egészen bizonyosan hosszabb távon gondolkodik a Ford is és a Dunaferr iskola is, amiből az autószerelő diákok csak profitálni tudnak.

A Ford képviselőit Zemankó Zoltán igazgató köszöntötte, aki szerint a gyakorlati képzésnek ennél kézzelfoghatóbb megoldása nem is lehetne, mint hogy egy világmárka szakemberei beszélnek aktuális tendenciákról, amit a valóságban is megmutatnak. Nem véletlenül érkezett a prezentációra a Ford 5, azaz öt darab autóval!

És mi a dolga ma egy autószerelőnek? Az biztos, hogy teljesen más, mint tíz éve. Ma már hibridről, elektromos, vagy éppen önvezető autókról beszélünk. Tíz év múlva pedig.... Ki tudja?

A Ford Magyarország az Autó Máté Kft-vel karöltve indította a karrierprogramot. A bemutatkozó órán egy prezentáció keretén belül kitértek arra, hogy mit nyújt az iskolának és diákoknak a Ford Karrierprogram, milyen új technológiák léteznek egy Ford autóban és milyen lehetőségei vannak egy autószerelő/technikus diáknak. Szó esett a dízel technológiákról, a vezetéstámogató rendszerekről, autonóm járművekről.

Mechanikus és elektronikus rendszereket bemutatva, komplett járművek is rendelkezésre álltak az aktuális technológia megismeréséhez.

Kapcsolat

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu